Wat is jouw auto total-loss waard?

We hebben er in ons leven allemaal wel een gehad, een auto die zijn beste tijd heeft gehad. Sommige willen de auto niet wegdoen omdat ze eraan zijn gehecht, terwijl andere hun auto niet weg willen doen omdat ze een nieuwe auto niet kunnen betalen. Er is natuurlijk ook nog de mogelijkheid dat je auto total loss is en het nodig is om hem zo snel mogelijk te laten ophalen.

Een sloopauto

Uiteindelijk zal de auto echt niet meer mee kunnen en als sloopauto worden verklaard. Hij dient dan te worden ingeleverd. Dit klinkt allemaal als veel moeite om te doen en dan dien je nog te kijken waar je de beste prijs krijgt. Je krijg immers nog een leuk bedrag zodra je je sloopauto inlevert. Een sloopauto ophalen is tegenwoordig erg makkelijk, aangezien er bedrijven zijn die je een goed bedrag geven en je auto ook nog komen ophalen bij je thuis.

Een nieuwe auto

Wanneer je lange tijd in een oudere auto hebt rondgereden, ben je het waarschijnlijk zat om zulke dure kosten te hebben. De auto rijdt wellicht niet meer zo zuinig en het onderhoud kost ook veel geld. Ook is het voor veel auto’s steeds moeilijker om in grote steden te rijden vanwege nieuwe regels. Dit houdt in dat auto’s die voor een bepaald jaar gebouwd zijn, niet meer in de stad mogen rijden.

Daarnaast worden auto’s alleen maar duurder vanwege de opwarming van het klimaat. Iedereen wil of moet daar een steentje bijdragen. Dit wordt veelal gedaan door zuiniger en milieuvriendelijker te gaan rijden. Ouderen auto’s worden dan ingeleverd. In ruil daarvoor kiezen mensen vaak voor een elektrische auto, de (elektrische) fiets of het openbaar vervoer.

Voor het gemak alleen al

Of je er nu wel of geen leuk bedrag aan overhoudt, voor het gemak is het alleen al ideaal om je auto te laten ophalen. Bedrijven die je sloopauto ophalen, komen namelijk gewoon naar het door jou opgegeven adres. Want wat had je anders met je auto willen doen die waarschijnlijk niet meer de weg op kan?

 

Post Author: admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *