Voordelen van auto importeren uit Duitsland anno 2018

Laat ik dit artikel beginnen met een pijnlijke vaststelling: veel dingen zijn beduidend beter bij onze oosterburen. Eten, prijzen van huizen, voetbal en niet in de minste plaats auto’s. Niet alleen zijn de auto’s beter uitgevoerd, ze zijn ook nog eens vele malen goedkoper. Er is daardoor een grote beweging gaande op de Europese automarkt. Namelijk Nederlandse kopers gaan steeds vaker de grens over om de beoogde bolide elders te kopen.

Duitsland is dus een topfavoriet met name om de luxe uitgevoerde usual suspects zoals VW, Opel, BMW, Mercedes en Porsche om er maar wat te noemen. Deze auto’s kunnen gevonden worden via sites zoals AutoScout24.de. Dan is het een kwestie van onderhandelen en papierwerk en controle. Er komt wel wat kijken bij import van een voertuig. Ondanks de EU, zijn er bepaalde zaken waar je rekening mee moet houden. Indien je er voor kiest om de auto zelf naar je woonplaats in Nederland te rijden, zal je bij binnenkomst Nederland gebruik moeten maken van een tijdelijk kenteken. Een Duits 5-daags kenteken volstaat niet en kan problemen opleveren. Let hier goed op!

Het is schokkend te noemen. De prijzen van aanschaf van auto’s in Duitsland leggen zoveel lager dan in Nederland, dat zelfs met alle rompslomp en invoerrechten dit alsnog een goedkopere optie is. Om dan nog maar te zwijgen dat de Duitse bolides beter uitgerust zijn dat laten we even buiten beschouwing. Maar het is zelfs zo stuitend dat zelfs als je ervoor zou kiezen om het importeren van de auto geheel uit handen te laten nemen door een NL importeur, dit alsnog goedkoper is!

Vandaag de dag hebben Nederlanders eigenlijk geen keuze meer, ze moeten (indien ze gebruik maken van gezond verstand) de auto aanschaffen in Deutschland. Wat betreft auto importeren kan ik EasyImport aanbevelen. Erg goede service genoten daar. En ik ben niet de enigste als ik de Kiyoh beoordelingen mag geloven. Ik heb ook wel eens zelf een auto ingevoerd zowel uit België als uit Duitsland. Begrijp me niet verkeerd het is absoluut goed te doen. Maar zelfs met de kosten voor de import service was ik nog steeds goedkoper uit dan de auto in Nederland kopen, en veel tijd is me bespaard zeker 2 werkdagen. En tijd is geld toch. Hier lees je meer details omtrent specifiek een auto uit Duitsland importeren. Ik raad aan om dit goed door te nemen ook als je besluit om het zelf te gaan doen.

Post Author: admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *