Kentekencheck

Ieder voertuig is in Nederland aan een kenteken gekoppeld. Hierbij worden volop data vastgelegd. Het gaat om de geschiedenis van de auto, het merk, type auto of voertuig, de apk, het bouwjaar en tal van andere zaken. Ook wanneer een auto van eigenaar wisselt blijft het kenteken hetzelfde. Het kenteken is gekoppeld aan het voertuig en niet aan de eigenaar. Het is mogelijk om deze gegevens te gebruiken bij de aankoop van een auto. Een goede kentekencheck is belangrijk om zo zeker te weten, dat je geen kat in de zak koopt.

De geschiedenis van een auto

Het is natuurlijk belangrijk om de geschiedenis van een auto te kennen. Het is bepalend voor wat je koopt. Het heeft invloed op volop zaken. We geven je graag een paar voorbeelden.

  • De auto heeft een kilometerstand welke is teruggedraaid, waardoor de auto een andere waarde heeft.
  • De schade aan de auto is wel op het kenteken gemeld, maar niet zichtbaar met het oog
  • De auto is alleen privĂ© of zakelijk gebruikt
  • Het is onbekend hoeveel eigenaren er zijn geweest.
  • Andere verrassingen waar je niet blij van wordt.

Door een klein stukje research te doen is het mogelijk om (dure) fouten te voorkomen. Het zorgt voor een manier om problemen te voorkomen. Want wil je nu echt een auto kopen welke een schadeverleden heeft, een andere kilometerstand kent of geen APK heeft?

Het is mogelijk om met een kentekencheck deze problemen te voorkomen.

Een kentekencheck is niet duur en in vergelijking met de prijs en aankoopwaarde van een auto is het peanuts. Het is slim om te ontdekken wat de RDW over jouw (nieuwe) auto zegt. Je kunt er nu al achter komen. Mochten er gebreken zijn dan kun je afzien van de aankoop. In veel gevallen zal er niet direct wat aan de hand zijn. Het is echter fijn en prettig om te weten, dat dit ook daadwerkelijk zo is. Nog voordat je jouw geld gaat uitgeven aan een nieuwe auto!

Post Author: admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *