De Side Skirts

Je hebt er waarschijnlijk wel eens wat over gehoord tijdens een race wedstrijd, de side skirts. Vooral in de Formule 1 heeft de side skirt veel impact op de auto, door de juiste aerodynamica zuigt de auto zich als het ware aan het wegdek. Dit helpt natuurlijk veel bij het door de bochten gaan, omdat ze hiermee veel meer grip krijgen. Side skirts zorgen dus voor een andere aerodynamica op de auto, maar ook voor een andere uitstraling en juist deze extra sportieve uitstraling is iets waar veel personen naar op zoek zijn. Een sportievere uitstraling van je auto kun je in slechts een uurtje werk bereiken. Wil je juist een sportievere en stijlvollere uitstraling geven aan je auto, dan zijn side skirts zeker de moeite waard om over na te denken. Want op een relatief eenvoudige wijze verander je je standaarduitvoering in een gave, sportieve auto zonder al te veel geld hieraan uit te hoeven geven.

Vanuit praktisch oogpunt

Goede side skirts zorgen voor een verbeterde aerodynamica, omdat er minder “vuile” lucht vanuit de zijkant onder de auto door komt. Dit is natuurlijk een leuke bijkomstigheid, omdat met een verbeterde aerodynamica het brandstof verbruik ook iets verminderd wordt. Ook helpen side skirts het chassis te beschermen tegen vuil en steenslag. Maar waar het natuurlijk altijd om gaat met de side skirts is de optische verbetering van de auto, het lijkt alsof je auto lager op het asfalt ligt. Dit ziet er zeer agressief uit zonder dat je veel geld en tijd hoeft te besteden aan een verlagingsset. Tip: hier kun je voordelig online side skirts kopen.

Stijl van de side skirt

Zoals met zoveel dingen in het leven heb je ook zeker met side skirts veel te kiezen wat betreft kleur en stijl. Natuurlijk heeft een nieuw setje side skirts niet automatische dezelfde kleur als je auto. Dit kun je natuurlijk gewoon laten spuiten in de kleur van je auto, maar je zou er ook voor kunnen kiezen om de side skirts te laten wrappen met vinyl. Dan kun je een prachtige combinatie van kleuren en patronen later verwerken op je side skirts. Let er wel op bij het bestellen van je side skirts dat ze geschikt zijn voor je auto, niet elke side skirt past op elke auto. En het belangrijkste van alles, zorg ervoor dat je auto er mooier uit komt te zien waardoor iedereen nog even omkijkt als je langsrijdt om je auto te bewonderen. Ook nuttig zijn side steps of running boards. Overweeg om die er gelijk bij te nemen.

Post Author: admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *